Emir Spahić potpisao za HSV

Spahića su željeli i Hertha i Schalke (AP)

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i nekadašnji fudbaler Bayer Leverkusena, koji se spominjao kao moguće pojačanje berlinske Herthe i Schalkea, danas je i zvanično postao novi igrač HSV-a.

Nakon što je raskinuo ugovor sa Apotekarima zbog udaranja zaštitara na stadionu, interes za nekadašnjeg kapitena fudbalske reprezentacije BiH, pokazalo je nekoliko klubova  najjačeg njemačkog ranga.

“Emir je igrač najviše klase, donijet će nam stabilnost, što nam je potrebno u našoj situaciji. Razgovarali smo o njegovom incidentu u Leverkusenu i na kraju smo odlučili da ga angažujemo”, izjavio direktor HSV-a Dietmar Beiersdorfer.


Izvor: hsv.de/ Screenshot

Iskusnog defanzivca koji je prošlu sezonu okončao i u najboljem timu Lige šampiona željeli su Hertha i Schalke, ali je očito HSV bio najkonkretniji. Da je Spahić novi igrač HSV, potvrdio je i putem svoje zvanične internet stranice.

Nakon što je uspješno prošao sve medicinske preglede 34-godišnji Dubrovčanin je sa klubom koji nikada nije ispadao iz Bundeslige potpisao jednogodišnji ugovor.

Spahić je sa svojim prethodnim klubom Bayer Leverkusenom imao ugovor do ljeta 2016. godine, ali zbog incidenta u kojem se fizički sukobio za zaštitarima na stadionu BayArena je klub odlučio da odmah prekine saradnju sa 34-godišnjim bh. igračem.

“Jako mi je žao zbog mog ponašanja prema zaštitarima mog kluba Bayer Leverkusena nakon utakmice DFB Pokala u srijedu navečer. Za takvo ponašanje želim se izviniti zaštitarima, ali i njihovim porodicama. Svjestan sam i znam da sam mom klubu ovakvim ponašanjem prouzrokovao probleme. Moj trener Roger Schmidt, menadžer Jonas Boldt, sportski direktor Rudi Völler i predsjednik Michael Schade su bili ti koji su vjerovali u mene. Za mene je bila velika čast biti do ovog sjajnog tima. Mojim prijateljima u ovom timu i cijelom klubu, kao i sjajnim navijačima kluba Bayer 04 Leverkusen od srca želim sve najbolje u budućnosti koja je sigurno velika”, rekao je Spahić u svom oproštajnom obraćanju.

Spahić je u karijeri igrao za Čelik, GOŠK Dubrobnik, NK Zagreb, Shinnik Yarolsavi, Torpedo iz Moskve, Lokomotiv iz Moskve, Montpellier, Sevillu, Anzhi i Bayer Leverkusen.

Izvor: Agencije