Emir Hadžihafizbegović povrijeđen tokom premijere

Hadžihafizbegović kaže da je nanesena šteta njegovom statusu umjetnika, kako u BiH, tako i u regiji (Fena)

Glumac Emir Hadžihafizbegović doživio je u petak navečer težu tjelesnu povredu tokom premijerne izvedbe predstave Abdulaha Sidrana Sjećaš li se Dolly Bell, u režiji Kokana Mladenovića, zbog koje je nakon predstave morao hitno biti hospitaliziran, prenosi Fena.

Kako je saopćeno iz Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, zbog uslovnosti njegovog oporavka i ozbiljnosti povrede, obavještava se publika koja je kupila karte za prvih pet repriza da će te predstave biti otkazane, a da termini igranja 26. i 27. marta za sada ostaju nepromijenjeni.

Otkazane predstave će biti odigrane u aprilu, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Preuzete karte će važiti za ta igranja, ili gledaoci mogu zatražiti povrat novca na blagajni Kamernog teatra 55, navodi se u saopćenju.

Prikaz Sarajeva ‘60-ih godina

Predstava Sjećaš li se Dolly Bell zasnovana je na Sidranovom romanu, ali je, zbog duboko emotivnog sadržaja i svojevrsni hommage kultnom filmu, koji je 1981. pod istim naslovom režirao Emir Kusturica.

Film je postao nezamjenjivi podsjetnik na Sarajevo i atmosferu kakva je u njemu vladala 60-ih godina prošlog stoljeća, prenosi Hina.

Hadžihafizbegoviću je u ovoj predstavi pripala uloga Mahmuta Zolja, oca porodice, koga je u Kusturicinom filmu igrao Slobodan Aligrudić.

Hadžihafizbegović je ranije kazao kako mu je ova uloga, uz onu koju ima u kultnoj predstavi Žaba, vjerovatno najteža u karijeri.

Izvor: Agencije