Emir Bekrić donio Srbiji još jednu broncu

Osim medalje, Bekrić je oborio i nacionalni rekord Srbije (Reuters)

Atletičar Emir Bekrić osvojio je na Svjetskom atletskom prvenstvu u Moskvi treće mjesto u utrci na 400 metara – prepone i tako donio Srbiju drugu brončanu medalju s najveće atletske smotre na svijetu.

U sjajnom je finišu Bekrić uspio preteći Omara Cisnerosa s Kube i olimpijskog pobjednika iz Londona Felixa Sancheza iz Domikanske Republike te zasluženo osvojio broncu.

„Ovo je najveći dan za srpsku atletiku, ali i za mene kao atletičara. Maksimalno sam se skoncentrisao da dam sve od sebe. Pred ciljem sam zamislio svoju porodicu i izvukao poslednji atom snage iz sebe“, rekao je Bekrić.

Zlato je pripalo Jehui Gordonu s Trinidada i Tobaga koji je postigao stotinku bolji rezultat od drugoplasiranog Michaela Tinsleya iz Sjedinjenih Američkih Država.

Prije Bekrića, brončanu medalju Srbiji je u skoku udalj donijela Ivana Španović.

Najbolji rezultati sezone

U preostalih pet finala zabilježena su još tri najbolja rezultata sezone.

Čehinja Zuzana Hejnova stigla je do zlata na 400 metara s preponama i istrčala najbolji rezultat sezone, opravdavši tako status najveće kandidatkinje za zlato s obzirom na ovogodišnje rezultate.

Srebrnu medalju osvojila je Amerikanka Dalilah Muhammad, dok je braniteljica naslova otprije dvije godine iz Daegua, Amerikanka Lashinda Demus stigla do bronce.

Ukrajinac Bohdan Bondarenko osvojio je naslov svjetskog prvaka u skoku u vis, a do prvog velikog naslova u karijeri stigao je s preskočenih 2,41 metara čime je izjednačio vlastiti najbolji rezultat u ovoj godini.

Srebro je osvojio Kataranin Mutaz Essa Barshim, brončani je bio Kanađanin Erik Drouin.

Dominacija Kenijca Kemboija

Kolumbijka Caterine Ibarguen osvojila je naslov u troskoku, a do zlata je stigla s najboljim rezultatom ove godine u svijetu od 14,85 metara.

Srebro je osvojila Ruskinja Jekaterina Koneva, dok je broncu osvojila braniteljica naslova iz Daegua, Ukrajinka Olha Saladuha.

Kenijac Ezekiel Kemboi, aktualni olimpijski pobjednik, po treći je put zaredom osvojio naslov svjetskog prvaka na 3.000 metara sa zaprekama. Srebro je pripalo njegovom zemljaku Conselsusu Kiprutou, dok je do bronce stigao Francuz Mahiedine Mekhissi-Benabbad.

Naturalizirana Šveđanka, a podrijetlom Etiopljanka, Abeba Aregawi osvojila je naslov svjetske prvakinje na 1.500 metara. Iza sebe je ostavila Amerikanku Jennifer Simpson te Kenijka Hellen Onsando Obiri.

Izvor: Al Jazeera i agencije