‘El Clasico’: Real Madrid – Barcelona 3:1

U derbiju su nastupila i dva hrvatska reprezentativca: Luka Modrić za Real i Ivan Rakitić za Barcelonu (Reuters)

U najvećem derbiju španske Primere Real Madrid je u subotu na svom “Santiago Bernabeu” pobijedio Barcelonu s 3:1 te tako katalanskom klubu nanio prvi poraz u sezoni.

“El Clasico” je opravdao očekivanja, Barcelona je povela pogotkom Neymara u 3. minuti, a Real je preokrenuo golovima Cristiana Ronalda (35 – penal), Pepea (50) i Karima Benzeme (61).

U derbiju su nastupila i dva hrvatska reprezentativca: Luka Modrić je za Real igrao do 88. minute, dok je Ivan Rakitić kod Barcelone ušao u igru u 60. minuti.

Uprkos porazu, na tabeli Primere nakon devet kola vodi Barcelona sa 22 boda, a Real je drugi sa 21 bodom.

Kataloncima u 169. derbiju nije pomogao ni Luis Suarez, koji je igrao od prve minute u prvoj službenoj utakmici za novi klub nakon četveromjesečne suspenzije.

Suarez na terapiji

Luis Suarez je uoči “El Clasica priznao da je na terapiji kako bi kontrolirao taj nagon, prenose agencije.

Dvadesetsedmogodišnji Urugvajac je na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Brazilu u meču protiv Italije ujeo Giorgija Chiellinija, zbog čega je suspendiran na četiri mjeseca i ta kazna mu je istekla u petak.

Suarez je za britanski Guardian priznao kako je imao problem s obuzdavanjem “poriva za ujedanjem”.

“To je kao impuls, kao reakcija koju ne možete kontrolirati. Vjerujem da sam sada na pravom putu i imam potpuno povjerenje u ljude koji mi pomažu da prebrodim taj problem”, rekao je Suarez.

Urugvajski nogometaš je prošle godine ujeo i kapitena reprezentacije Srbije Branislava Ivanovića, tokom utakmice engleskog prvenstva između Chelseaja i Liverpoola.

Prije četiri godine, kada je nastupao za holandski Ajax, također je ujeo protivničkog nogometaša.

Izvor: Agencije