Ekvador: Spašen 13 dana nakon zemljootresa

U velikom potresu jačine 7,8 stepeni poginulo je 659 osoba, 33 ih je nestalo, a 4.605 povrijeđeno (Reuters)

Trinaest dana nakon potresa u Ekvadoru, spasioci su izvukli ispod ruševina 72-godišnjeg muškarca, objavilo je venezuelsko veleposlanstvo u Quitu.

Manuela Vasqueza spasila je ekipa u misiji prevencije opasnosti u toj zoni, na lokalitetu Jaramijo, u pokrajini Manabi, na zapadu zemlje.

Spasioce je upozorila “buka koja se čula iz djelomično srušene zgrade”, u kojoj su otkrili muškarca zarobljena u jednoj prostoriji, prenosi Hina.

Smjesta je hospitaliziran, uz dijagnozu kroničnog otkazivanja rada bubrega, opstrukcije urinarnog trakta, dehidracije i pothranjenosti.

Ostao je i bez nožnih prstiju.

Poginulo 659 osoba

U potresu jačine 7,8 stupnjeva, najgorem u Latinskoj Americi od onog na Haitiju 2010. godine, poginulo je 659 osoba, 33 ih je nestalo, a 4.605 ozlijeđeno.

Potres 16. travnja, najjači koji je pogodio Ekvador u posljednjih nekoliko desetljeća, uzrokovao je rušenje zgrada i oštećenje cesta i druge infrastrukture u turističkim mjestima duž ekvadorske obale.

Stotine spasilačkih timova, liječnika, medicinskih sestara, vatrogasaca i ostalo pomoćno osoblje iz mnogih zemalja poslano je u Ekvador kako bi pomogli u akcijama spašavanja unesrećenih stanovnika nakon velikog potresa, prenosi Anadolija.

Predsjednik Ekvadora Rafael Correa najavio je uvođenje niza drastičnih ekonomskih mjera, koje imaju za cilj da se sanira šteta od potresa, procenjena na čak tri milijarde dolara.

Izvor: Agencije