Oglasi

Eksplozija na brodu italijanske obalne straže, poginulo pet migranata

Na brodu kojim je italijanska obalna straža evakuirala migrante bilo je oko 20 ljudi, dvije osobe su nestale u moru.
Više od 300 migranata poginulo je ove godine u pokušaju prelaska MeditaranaEPA

Pet migranata stradalo je u u nedjelju u požaru nakon eksplozije na brodu italijanske obalne straže, koja je pritekla u pomoć migrantima iz Afrike, a dvije osobe se smatraju nestalima u Jonskom moru. 

Dvije osobe su nestale, a pet povrijeđenih je prevezeno u Catanzaru, s teškim opekptinama, prenosi Hina.

Tri su osobe hospitalizirane u Crotoneu, gdje su zbrinute i dva pripadnika finansijske policije koji su pomagali migrantima kada je došlo do eksplozije.

U centar za prihvat prevezeno je 12 osoba koje su bile u plovilu koje je eksplodiralo.

Na brodu kojim je italijanska obalna straža evakuirala migrante bilo je oko 20 osoba.

Smrtonosna mediteranska ruta

Za sada nije poznat uzrok eksplozije.

Godinu 2020. obilježava novi rast pokušaja dolazaka migranata središnjom mediteranskom rutom, koja se smatra najsmrtonosnijom na svijetu, a potencijalni migranti isplovljavaju najviše iz Libije i susjednog Tunisa.

Više od 300 migranata poginulo je ove godine u pokušaju prelaska Meditarana, nastojeći stići na evropsko kopno, procjenjuje Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.