Eksplodiralo skladište tromblona u Kragujevcu

U eksploziji koja se danas dogodila tokom gašenja požara u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu, jedna osoba je izgubila život, za tri se još uvijek traga dok je 25 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a povrijeđeno, saopćilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Nesreća u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu se desila kada je eksplodirao magacin A28 u kome je bila velika količina tromblonskih mina i drugih vrsta municije, prenijeli su ranije mediji u Srbiji.

Kako navodi B92, tokom gašenja požara koji je uslijedio nakon prve eksplozije dogodila se još jedna, u kojoj su deseci ljudi povrijeđeni.

Kako prenosi Blic, krov magacina urušio se od visoke temperature tokom gašenja požara, a ispod ruševina krova navodno je zatrpano još ljudi.

Povrijeđeni su po informacijama Blica prebačeni u bolnicu. Sva vatrogasna i vozila Hitne pomoći upućena na mjesto eksplozije, prenosi agencija Beta.

Do eksplozije je došlo u pogonu za delaboraciju

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Aleksandar Kličković rekao je agenciji Beta da su u Tehničko-remontni zavod poslali svih pet vozila Hitne pomoći i da se dodatno pozivaju u pomoć i medicinski radnici od kuće.

U dežurnoj službi Vatrogasno-spasilačke brigade u Kragujevcu rečeno je da su na mjesto događaja poslana sva raspoloživa vozila iz tog grada, odnosno šest vatrogasnih i jedno terensko vozilo, sa 19 vatrogasaca.

Eksplozivna sredstva u magacinu bila su pripremljena za rasklapanje i uništenje, a do eksplozije je došlo u pogonu za delaboraciju.

Ministar odbrane Zoran Đorđević je novinarima u Beogradu ranije rekao da je gašenje požara u toku i da će više informacija biti poznato kasnije.

Izvor: Agencije