Eiffelov toranj ponovo otvoren nakon lažne dojave o bombi

Eiffelov toranj, najpoznatija lokacija Pariza, mjesto je koje milioni obiđu svake godine (EPA)

Eiffelov toranj u francuskoj prijestolnici Parizu evakuiran je na nekoliko sati, nakon što je policija primila dojavu da je ondje postavljena bomba.

Pariski spomenik pretražen je te nije nađen eksploziv, rekla je glasnogovornica policije. Ponovo je otvoren oko 14.25 sati, prenosi Hina, pozivajući se na Reuters.

Tokom jutra iz tornja je izvedeno nekoliko stotina ljudi, među kojima su bili turisti, osoblje restorana i radnici.

“Evakuacija je provedena mirno i bez panike”, rekao je Manuel, turistički vodič koji je bio na mjestu događaja kad je izdana zapovijed za evakuaciju.

Medijski natpisi o bombi

Agencija Reuters ranije je javila kako je kompanija koja upravlja tornjem odbila reći zašto je evakuiran i nije mogla potvrditi da je riječ o prijetnji bombom, kako što su objavili neki mediji.

Tako evropski i američki mediji prenose kako je francuska policija dobila telefonski poziv koji je sugerirao kako postoji bomba na Tornju.

Također navode kako je pariška policija potvrdila kako su njeni pripadnici kordonom izolirali područje oko spomenika i provjeravaju lokaciju, ali nisu ponudili više detalja.

Eiffelov toranj, najpoznatija lokacija Pariza, mjesto je koje milioni obiđu svake godine. Bio je primoran na zatvaranje na početku pandemije korona virusa, ali je postepeno počeo primati posjetitelje tokom ljeta.

Izvor: Agencije