EasyJet se povukao iz pregovora, neizvjesna sudbina Alitalije

Alitalia, Zrakoplov, Avion
Alitalia je 2017. stavljena pod specijalni nadzor nakon što su radnici odbacili plan za spašavanje, a vlada ostala u poziciji da traži kupca (EPA)

Budućnost Alitalije postala je u ponedjeljak još neizvjesnijom jer se britanski EasyJet povukao iz pregovora za spašavanje talijanske zrakoplovne kompanije, dva tjedna uoči isteka roka za njezino spašavanje.

EasyJet je odluku o povlačenju iz procesa pregovora donio nakon razgovora s talijanskim državnim željezničkim operaterom Ferrovie dello Stato i američkom aviotvrtkom Delta Air Linesom, prenosi Tanjug od agencije Reuters.

EasyJet je ranije u više navrata iskazao zanimanje za određene aktive Alitalije.

Alitalia je 2017. stavljena pod poseban nadzor nakon što su radnici odbacili posljednji u nizu planova za spašavanje tvrtke, ostavljajući vladu ponovno u poziciji da traži kupca koji bi spasio posrnulu zrakoplovnu tvrtku.

Utrka s vremenom

Državna kompanija Ferrovie dello Stato sada je u utrci s vremenom kako bi do kraja mjeseca ispunila rok koji je utvrdila talijanska vlada za predstavljanje plana za spašavanje Alitalije.

Željeznički operater pregovarao je s EasyJetom i Deltom o mogućem dogovoru.

Bez sudjelovanja jednog industrijskog partnera Alitalia bi se uskoro mogla naći u nevolji jer ni Ferrovie ni država Italija nemaju mogućnosti voditi aviotvrtku, navodi britanska agencija pozivajući se na izjavu neimenovanog izvora upoznatog sa situacijom.

Izvor: Agencije