Džumhur izgubio od Federera u trećem kolu Roland Garrosa

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur, poražen je u trećem kolu Roland Garrosa, jednog od četiri Grand Slam turnira sezone.

Njega je na glavnom terenu takmičenja u glavnom gradu Francuske, Parizu, savladao drugi nositelj i jedan od najboljih tenisera svih vremena, Švicarac Roger Federer sa 6:4, 6:3, 6:2.

Džumhur je u prvom kolu eliminirao ruskog takmičara Mihaila Južnog (6:2, 6:1), da bi u drugom meču savladao Kipranina Marcosa Baghdatisa rezultatom 6:4, 6:3, 4:6, 6:2.

„Jedna dobra sedmica je iza mene. Moram biti zadovoljan, imao sam priliku da igram protiv Rogera Federera na ‘Philippe Chatrieru’. Mislim da sam danas u meču s njim pokazao da mogu igrati s najboljim igračima“, kazao je Džumhur nakon meča.

Dodao je da kako bilo lako igrati protiv Švicarca koji je, kako kaže, odigrao bez greške.

„Protiv takvog Federera nije igrati lako. Pružio sam dobar otpor, mislim da mogu biti zadovoljan s ova tri meča na turniru. Ovo je sigurno veliko iskustvo za mene i zato služe mečevi protiv najboljih igrača. Nadam se da će biti još mnogo ovakvih mečeva“, kazao je 23-godišnji Sarajlija.

Teniserke iz regije

Najbolja srbijanska teniserka Ana Ivanović, plasirala se u osminu finala Roland Garrosa, nakon što je danas u trećem kolu savladala hrvatsku tinejdžerku Donnu Vekić sa 6:0, 6:3.

Za razliku od prethodna dva kola, šampionka iz 2008. godine „letjela“ je na terenu i za svega 52 minuta stigla do 16 najboljih.

I druga hrvatska teniserka eliminirana je danas. Mirjanu Lučić-Baroni u trećem kolu savladala je domaća predstavnica Alize Cornet s 4:6, 6:3, 7:5.

Izvor: Al Jazeera i agencije