Džeki novi ugovor u Cityju do 2018. godine

Edin Džeko je pristao na novi četverogodišnji ugovor s Manchester Cityjem, javlja Goal.com.

Prvaci Premiershipa su u aprilu planirali otvoriti pregovore, nakon što je bh. napadač impresionirao Manuela Pellegrinija, koji zbog povreda nije mogao računati na Sergia Aguera i Alvara Negreda.

Prema novom ugovoru, Džeko će zarađivati isto kao i do sada – 150.000 funti sedmično, a ugovor traje do 2018. godine.

Dok je na klupi Cityja bio Italijan Roberto Mancini, u sezoni 2012/2013. činilo se da je Džeko na izlaznim vratima kluba sa samo 16 nastupa u Permiershipu te sezone.

Inter je pokazao interes za kupovinu bh. napadača, Borussia Dortmund je procjenjivala mogućnost kupovine, ali su se, ipak, odlučili za Italijana Ciru Immobilea.

Povjerenje trenera

Međutim, uz veću odgovornost, Džeko je u prošloj sezoni pod Pellegrinijem upisao 23 starta i 26 golova u svim takmičenjima.

“Mogu samo reći da sam veoma sretan u Cityju i u ovom trenutku razgovaramo o novom ugovoru”, rekao je Džeko ranije ove sedmice.

“Vidjet ćemo šta će biti, ali najvažnije je da sam sretan u Cityju”, dodao je.

“Razgovarali smo o tome na početku prošle sezone – veoma je bitno da osjetite pouzdanje koje trener ima u vama, a prošla sezona je dokaz svega što sam rekao.”

Džeko će tako biti treći prvotimac, kojem je ovog ljeta ponuđen novi ugovor, nakon reprezentativca Srbije Aleksandra Kolarova, te Francuza Samira Nasrija.

Izvor: Al Jazeera i agencije