Džajić: Radom do novog uspjeha Zvezde

"Ostaćete uskraćeni za obećanje da ćemo za pola godine imati evropsku Zvezdu", poručio je Džajić (Dragan Stankovi? / Tanjug)

Novoizabrani predsjednik beogradskog fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić rekao je u utorak da će biti posvećen budućnosti kluba, da je spreman da svoje sposobnosti stavi u funkciju crveno-belih i da to obećanje nikada neće iznevjeriti.

“Biću posvećen budućnosti kluba, a ukoliko budemo jedinstveni, neblistava sadašnjost otići će brže nego što mislimo. Ostaćete uskraćeni za obećanje da ćemo za pola godine imati evropsku Zvezdu.

Ne zato što ja to ne želim i što ne sanjam nedosanjane snove, već zato što su najlepši oni snovi koji su zasnovani na realnosti”, rekao je Džajić, obraćajući se delegatima Skušptine kluba na kojoj je zvanično preuzeo dužnost u narednih pet godina.

Antikrizni plan

Kako prenosi Tanjug, on je istakao da je presjek koji je napravila Radna grupa osnova za izradu antikriznog plana i izradu srednjoročnog plana za naredni petogodišnji period do redovne Skupštine.

“Samo velikim radom možemo da se vratimo tamo gde smo bili, napravil smo stručno-pedagoški plan rada svih kategorija tima i to je jedini put”, kazao je Džajić.

Predsjednik kluba priznao je da je Zvezda, ma koliko to zvučalo apsurdno, posljednjih 10 godina najviše naučila, jer je prvi put shvatila šta znači biti pobijeđen.

“Pre toga Zvezda je samo pobeđivala i osvajala titule, uključujući i one najveće, titule prvaka Evrope i prvaka sveta”, istakao je Džajić.

Džajić je predsjedničku dužnost obavljao od 1998. do 2004. godine, gotovo cijelu igračku karijeru proveo je u Crvenoj zvezdi, a bio je i sportski direktor u periodu kada je Zvezda postala šampion Evrope i svijeta.

Izvor: Agencije