Džajić predvodi stabilizaciju Crvene zvezde

Džajić: "Klub ne sme da se preda" (Tanjug)

Legenda beogradske Crvene zvezde Dragan Džajić, prvi čovjek radne grupe za stabilizaciju kluba, rekao je u srijedu da ga je potpredsjednik vlade Srbije Aleksandar Vučić nagovorio da prihvati funkciju i dodao kako ekipa ne bi trebala brinuti uoči „večitog“ derbija sa nogometašima Partizana, prenosi agencija Tanjug.

„Došao sam na nagovor gospodina Vučića posle četiri sata razgovora. Kao veliki ‘zvezdaš’ imam ogromnu želju da pomognem klubu. Tu sam samo do kraja polusezone, a o ostalim stvarima ćemo da razgovaramo kasnije. Ali, biće promena na svim nivoima“, rekao je Džajić.

Nekadašnji sportski direktor i predsjednik kluba istakao je kako u potpunosti podržava sadašnjeg trenera tima sa Marakane Aleksandra Jankovića.

Crvenu zvezdu u subotu očekuje prvenstveni derbi protiv Partizana, a „crno-beli“ trenutno imaju osam bodova više u prvenstvu Srbije.

„Nema razloga da na bilo koji način strahujemo od Partizana, reč je o velikoj utakmici i verujem u pobedu, da momci imaju snage da se pokažu u pravom svetlu“, kazao je Džajić.

„Neću se mešati u rad trenera Jankovića, imao sam razgovor sa njim kako bi mi izneo neka svoja zapažanja, a sa igračima ću održati sastanak na kome ću im preneti podršku nas iz radne grupe.“

Izbori krajem godine

Kako je rečeno novinarima na vanrednoj konferenciji za medije na Marakani u utorak navečer, osnovni zadaci radne grupe bit će „hitna stabilizacija kluba, rješavanje finansijskih problema, deblokada klupskih računa i priprema za izbor klupskog rukovodstva“.

Potpredsjednik Vlade Srbije Vučić je najavio da bi izbori u Zvezdi trebalo biti održani krajem decembra ili početkom januara.

„U ime države sam vodio razgovore sam sa legendama i rukovodstvom. Razgovori su bili dugi, ali je postignut dogovor. U skladu sa našim moćima, pomoći ćemo Zvezdi i Partizanu. Moraćemo da odradimo reprogram dugova“, kazao je Vučić.

„U timu će biti više menadžera koji će pomoći oko finansija. Stanje je toliko teško da je iluzorno komentarisati. Država ne sme da dozvoli da Zvezda i Partizan propadnu.“

Pored Džajića, u sastavu Radne grupe nalaze se još Nebojša Čović, Branko Radujko, Aleksandar Antić, Ivica Tončev, Zoran Stojadinović, Miodrag Lemajić, Slaviša Kokez i Predrag Ćulibrk.

„Sve ovo je za mene neočekivano, ali nisam bežao od toga. Klub ne sme da se preda. Ja sam tu i hvala gospodinu Vučiću što ima poverenja u mene i smatra da mogu nešto da pomognem. Trudiću se, a valjda nisam zaboravio kako se to radi za ovih osam godina“, izjavio je Džajić, te dodao kako ima vremena za razmišljanje o kandidaturi za mjesto predsjednika „crveno-belih“.

Vučićev pritisak

Prema Vučićevim riječima, još se ne zna tačan iznos Zvezdinog duga, ali je priznao da mu je skočio pritisak kada je vidio papire. Ranije je u Nišu izjavio da se Crvena zvezda nalazi u velikim finansijskim problemima, pošto duguje preko 60 miliona eura.

„Izvesno je da se bankama duguje 18 miliona, a ostatak igračima, menadžerima i radnoj zajednici”, naveo je on.

Dosadašnji predsjednik Crvene zvezde Vladan Lukić u utorak je, poslije tri i po godine, podnio ostavku na tu funkciju, jer je „izgubio energiju i snagu“.

Uporedo sa finansijskim problemima, „crveno-beli“ su posljednjih godina imali i velike rezultatske poteškoće, pošto je „večiti“ rival Partizan pet godina zaredom bio prvak Srbije.

Izvor: Agencije