Dvojica radnika poginula u kninskom DIV-u

Na dan pogreba dvojice radnika u Kninu će biti proglašen Dan žalosti (Pixsell)

Dvojica radnika tvornice DIV umrla su u ponedjeljak u kninskoj bolnici nakon što su teško ozlijeđeni u tvornici, doznaje se u šibenskoj policiji, koja obavlja uviđaj na mjestu nesreće.

Prema trenutnim informacijama, nesreća se dogodila dok je 34-godišnjak čistio bazen u pogonu galvanizacije, a 20-godišnjak je vidio da ga trese struja i krenuo mu pomoći, pri čemu su obojica nastradala, prenosi Hina.

Nešto poslije 11 sati zaprimljena je dojava da su u tvornici samoborske kompanije u Kninu teže ozlijeđena dvojica radnika, koji su tokom pružanja medicinske pomoći u bolnici u Kninu umrli nešto prije podneva, izvijestili su iz policije.

Na mjestu nesreće uviđaj vodi zamjenik županijske državne tužiteljice u Šibeniku.

Na dan pogreba dvojice radnika u Kninu će biti proglašen Dan žalosti, potvrdio je gradonačelnik Marko Jelić.

“Izražavam duboku sućut obiteljima, prijateljima i kolegama nesretnih radnika DIV-a. Također, očekujem od svih nadležnih institucija da istraže što se dogodilo u tvornici, kako bi krivac za ovu tragediju mogao preuzeti odgovornost”, izjavio je Jelić.

Pomoć porodicama

Uprava DIV-a obratila se javnosti saopćenjem u kojem ističe da će DIV Grupa učiniti sve što je u njihovoj moći da pomognu i makar malo ublaže rodbini i prijateljima stradalih ovaj nenadoknadivi gubitak.

“Želimo istaknuti da se tragedija dogodila unatoč činjenici da provodimo i poštujemo sve mjere zaštite i sigurnosti na radu te da posjedujemo sve potrebne certifikate i uvjerenja. Bez obzira na to, o okolnostima tragičnog događaja ni sada pa sve do okončanja istrage nećemo davati nikakve komentare”, navode iz DIV-a.

“Na kraju još jednom ističemo da su naše misli i molitve uz obitelji stradalih radnika, te da ćemo napraviti sve da im budemo istinska potpora i pomoć ne samo u ovim teškim trenucima, nego i ubuduće”, zaključuju u saopćenju.

Ispred glavnog ulaza u kninsku tvornicu DIV zastave su spuštene na pola koplja.

Izvor: Agencije