Dvojica napadača na vaterpoliste ‘Zvezde’ u jednomjesečnom pritvoru

Kriminalističko istraživanje traje dok se ne pronađu još dvojica osumnjičenika za kojima policija traga od subote (Arhiva)

Dvojici 25-godišnjaka koje je splitska policija uhapsila i osumnjičila da su u subotu popodne na Rivi prvo verbalno, a onda i fizički napali trojicu vaterpolista Crvene zvezde te jednog od njih lakše ozlijedili, u ponedjeljak navečer određen je jednomjesečni zatvor, dok je treći uhapšeni 23-godišnjak pušten da se brani sa slobode.

Oni su u zatvoru su završili nakon što ih je policija osumnjičila za kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju i kazneno djelo razbojništva tokom kojeg su oduzeli klupski dres srpskim sportašima.

Trojac je u subotu oko 13.30 sati došao do ugostiteljskog objekta na Rivi, gdje su fizički napali trojicu igrača Vaterpolo kluba Crvena zvezda koji su kao gosti sjedili u vanjskom dijelu objekta.

Napad šakama, nogama i palicama

Sportaše su napali jer su kod jednog od njih uočili klupska obilježja na odjeći pa su, u namjeri da oduzmu klupska obilježja, strane državljane više puta udarili šakama, nogama i palicama po tijelu te od 29-godišnjaka zahtijevali da im preda klupski dres.

Uz to su ga nazivali pogrdnim imenima i prijetili mu, a nakon što je 29-godišnjak u bijegu skočio u more, i dalje su mu prijetili nožem tražeći da im preda odjeću s klupskim obilježjima, što je vaterpolista na kraju i učinio.

Policija je pretragom kod 25-godišnjaka pronašla oduzetu majicu s klupskim obilježjima.

Kriminalističko istraživanje traje dok se ne pronađu još dvojica osumnjičenika za kojima policija traga od subote.

Izvor: Agencije