Dvojica mrtvih u sudaru vozova u Donjoj Jablanici

Zbog policijskog uviđaja, pruga Sarajevo - Mostar je zatvorena za saobraćaj (Al Jazeera)

U sudaru dvije željezničke kompozicije, koji se dogodio u srijedu navečer u mjestu Donja Jablanica, dvije osobe su poginule, a jedna je teže ozlijeđena, potvrdilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Prema riječima glasnogovornika MUP-a HNK-a Ljudevita Marića, nesreća se dogodila oko 23:00 sata.

Policija je navela kako su smrtno stradali J.Ć. (49) i F.T. (47), oba iz Sarajeva, dok je njihov sugrađanin H.K. (35) zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Prema medijskim navodima, četvrti zaposlenik Željeznica Federacije BiH,  inicijala B. J. (50), uspio je iskočiti iz lokomotive prije sudara.

Potpuna obustava prometa

“U nesreći su sudjelovale dvije željezničke kompozicije. Lokomotiva s 18 vagona i lokomotiva s 36 vagona […] Na snazi je potpuna obustava željezničkog prometa na pruzi Sarajevo – Mostar. Upoznati su kriminalistička policija i nadležni tužitelj te poduzete sve potrebne mjere”, piše u priopćenju MUP-a HNK-a.

Policija će više detalja nakon obavljenog očevida imati više informacija, prenosi agencija Fena.

Navodno se, prema bh. medijima, nesreća dogodila nakon što je jedna lokomotiva prošla kroz crveni signal te je došlo do frontalnog sudara.

“Željeznice Federacije BiH porodicama nastradalih uposlenika upućuje najiskrenije saučešće te će pružiti svu potrebnu pomoć”, poručili su iz tog poduzeća.

Izvor: Agencije