Dva tima policije traže Ivkovićevog ubicu

Turska policija skinula snimke sa 25 sigurnosnih kamera koje se nalaze u blizini mjesta ubistva i da se istovremeno uzimaju izjave svjedoka (Getty Images)

Turska policija oformila je dva posebna tima za otkrivanje ubice navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu, prenio je ministar unutrašnjih poslova Turske Efkan Ala svom kolegi u Srbiji Nebojši Stefanoviću.

On je rekao Stefanoviću i da je turska policija skinula snimke sa 25 sigurnosnih kamera koje se nalaze u blizini mjesta ubistva i da se istovremeno uzimaju izjave osoba koje bi mogle da identificiraju izvršioca, saopćilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Ala je izjavio saučešće porodici ubijenog Ivkovića, kao i Republici Srbiji, i dodao da će njihova policija pokušati u što kraćem roku da pronađe počinioca, navodi se u saopćenju.

Turski ministar “obavijestio je Stefanovića da je njihova policija oformila dva posebna tima za otkrivanje počinioca zločina nad državljaninom Srbije”.

‘Važno da se nađe počinilac’

Stefanović je rekao da je, zbog dobrih odnosa dvije zemlje, veoma važno da se u najkraćem roku privede pravdi počinilac, “jer je to interes srpske javnosti i države”.

On je izrazio zahvalnost turskom kolegi što se lično zainteresiran za slučaj i istakao da će se komunikacija dvojice ministara nastaviti, jer Srbija želi da dobije sve informacije koje se tiču istrage.

Ivanović je ubijen prošlog petka u Istanbulu gdje je došao kako bi gledao košarkašku utakmicu beogradske Crvene Zvezde i Galatasaraya.

Preminuo je od uboda nožem, sahranjen je jučer na Bežanijskom gorblju u Beogradu, a ubica još nije otkriven.

Izvor: Agencije