Dva meča hokejaške EBEL lige u Sarajevu

Procjenjuje se da bi obje utakmice u olimpijskoj dvorani Zetra moglo pratiti po 8.000 ljubitelja hokeja (EPA)

Hokejaški klub Olimpija iz Ljubljane, u povodu proslave 30 godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, odlučio je odigrati dva susreta profesionalne EBEL lige u kojoj nastupa, u bh. prijestolnici.

Protivnici „zmajčeka“ u Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch – Zetra“ bit će VSV iz Vilacha, utakmica je na programu 10. siječnja, te dva dana kasnije KAC iz Klagenfurta, koji brani titulu pobjednika najjače europske lige u hokeju na ledu.

„Očekujemo da hokejaški spektakl, odnosno utakmice Olimpije, iz Sarajeva prati najmanje 40 milijuna ljudi iz sedam zemalja u kojima će putem kablovskog operatera ‘Telemach’ mečevi biti emitirani u izravnom prijenosu“, istaknuo je Senad Zaimović, predsjednik Hokejaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Cijene ulaznica simbolične

Organizatori očekuju istinski spektakl, a cijene ulaznica bit će simbolične, pa bi obje utakmice u olimpijskoj dvorani na Koševu moglo pratiti po 8.000 ljubitelja hokeja. Idućih dana bit će poznati si organizacijski detalji, nakon što inspekcije EBEL lige dođu u Sarajevo i obave svoj posao.

Adnan Mrkva, sportski menadžer „IceFest Sarajevo 2014“, kako je nazvana trodnevna hokejaška manifestacija, potvrdio je i kako je predviđeno da se 11. prosinca održi turnir za dječake starosne dobi do 10 godina na kojem će nastupiti timovi iz Slovenije, Hrvatske i BiH. Predviđeno je i odražavanje disco-partyja na ledu.

„Izuzetno nam je drago što će se utakmice igrati u Sarajevu, gdje se nadamo da će hokej uskoro doći na mjesto na kojem je u BiH bio prije rata. Bit će to i svojevrsna prilika da se prisjetimo na lijepe dane sarajevskih olimpijskih igara“, ističe Ernest Aljančić, počasni član Svjetske hokejaške asocijacije (IIHF) i jedan od inicijatora organizacije „IceFest Sarajevo 2014“.

Najbolji europski igrači

Matjaž Sekelj, direktor HK Olimpija i bivši hokejaški reprezentativac u SFRJ, koji je za bivšu zajedničku državu nastupio na Olimpijskim igrama u Sarajevu, raduje se povratku u olimpijski grad, te očekuje istinski spektakl od 10. do 12. siječnja.

„Publika će moći vidjeti igrače iz najbolje europske lige. Drago mi je zbog građana Sarajeva. Nadam se da će uživati“, izjavio je Sekelj, potvrdivši kako bi u Sarajevo moglo doći i 600-ak navijača Olimpije, ali i brojni uvaženi gosti iz Austrije i Slovenije. 

Mečevi u Sarajevu bit će prvi koje su odigrane u profesionalnoj EBEL ligi izvan granica sedam država iz kojih su dolazili klubovi sudionici tog natjecanja.

U EBEL-u nastupaju ekipe iz Austrije, Slovenije, Češke Republike, Italije, Mađarske, Slovenije i Slovačke, a do ove sezone igrao je i zagrebački Medveščak.

Izvor: Agencije