Duško Knežević: Na sudu u Londonu nije bilo govora o izručenju

Duško Knežević
Protiv Kneževića su podignute tri optužnice: za organiziranje kriminalne grupe, pranje novca i zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju (Al Jazeera)

Odbjegli crnogorski biznismen Duško Knežević potvrdio je u izjavi za TV A1 da je bio u sudu u Londonu, gdje se govorilo o tehničkim detaljima procesa, a ne i o njegovu eventualnom izručenju Crnoj Gori, prenosi agencija Beta.

Prvostupanjsku odluku suda očekuje, kako je kazao, u rujnu 2020.

Komentirajući današnju izjavu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, rekao je da Đukanović preuzima ulogu tužitelja i pozvao ga na “TV duel”.

Đukanović je rekao da je Crna Gora učinila sve da Knežević odgovara pred domaćim sudom, da je procedura u Velikoj Britaniji dugotrajna, a domaća javnost nestrpljiva, navodi agencija.

Potjernica i tri optužnice

Za Kneževićem je Crna Gora izdala tjeralicu posredstvom Interpola zbog navodnih višemilijunskih malverzacija, kojima je oštetio državu.

Protiv njega su podignute tri optužnice: za organiziranje kriminalne grupe, pranje novca i zlouporabu položaja u gospodarskom poslovanju.

Knežević je saslušan 19. rujna pred sudom u Londonu povodom crnogorske tjeralice i oduzete su mu crnogorska, ciparska i britanska putovnica, određena mu je jamčevina 700.000 eura i stavljen je pod elektronički nadzor.

Izvor: Agencije