Đukanović se povukao i iz parlamenta

Tokom karijere, Đukanović je šest puta bio premijer i jednom predsjednik države (Al Jazeera)

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nositelj liste te stranke na nedavno održanim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, Milo Đukanović podnio je ostavku na zastupničko mjesto.

“Obavještavam Vas da podnosim ostavku na dužnost poslanika u Skupštini Crne Gore, na koju sam izabran sa liste ‘Sigurnim korakom! DPS Milo Đukanović'”, navodi se u dopisu koji je Đukanović uputio predsjedniku parlamenta Ivanu Brajoviću.

Bivši crnogorski premijer najavio je da ostaje u politici, ali na poziciji predsjednika stranke gdje će, kazao je, nastaviti snažno podržavati svog nasljednika na dužnosti predsjednika vlade Duška Markovića. 

“Ostajem u politici iz druge pozicije, iza dnevne političke scene. Smatram da imam i iskustva i inspiracije da pomognem”, rekao je Đukanović.

DPS je na izborima osvojio 36 od ukupno 81 mjesta u parlamentu i s manjinskim strankama i socijaldemokritama formirao Vladu.

Opozicija ne priznaje rezultate izbora i bojkotira rad skupštine. 

Ovo je treći put da se Đukanović povlači s državnih dužnosti. Tokom karijere, šest puta je bio premijer i jednom predsjednik države.

Izvor: Al Jazeera i agencije