Oglasi

Đukanović: Ja sam izdajnik interesa SPC-a

Problem Srpske pravoslavne crkve je da svakoga ko nije poput njih, slijepi poslušnik interesa ruskog imperijalizma, velikosrpskog nacionalizma i agresivnog svetosavlja, proglašava izdajnikom, poručio je predsjednik Crne Gore.
Izjave mitropolita Amfilohija služe da otežaju put Crne Gore ka emancipaciji i prihvatanju vrijednosti moderne EvropeEPA

Očigledno je problem Srpske pravoslavne crkve da svakoga ko nije poput njih, slepi poslušnik interesa ruskog imperijalizma, velikosrpskog nacionalizma i agresivnog svetosavlja koji promoviše SPC, proglašava izdajnikom, poručio je predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

"Izdajnikom čega? Izdajnikom njihovih interesa? Da, taj sam", rekao je Đukanović, prenela je Radio-televizija Crne Gore.

Ðukanović je to rekao povodom izjave mitropolita Amfilohija da je "predsednik Crne Gore, u borbi protiv ruskog imperijalizma, postao 'igračka' u rukama zapadnoevropske, američke i NATO imperije".

Ometanje evropske Crne Gore

Đukanović kaže da se u sličnom kontekstu može protumačiti i izjava patrijarha srpskog Irineja, da je Crna Gora "istorijski srpska zemlja - srpska Sparta".

Crnogorski predsednik smatra da takve izjave služe da otežaju put Crne Gore ka emancipaciji i prihvatanju vrednosti moderne Evrope.

"Ovo su gluposti, koje pokušavaju da ometu Crnu Goru na putu njene emancipacije i usvajanja standarda koji će nas učiniti sastavnim delom savremenog društva Evropske unije", naveo je Đukanović.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.