Oglasi

Đukanović: CG može postojati samo kao država slobodnih i ravnopravnih

Crnogorski predsjednik je uputio čestitku za 13. juli, Dan državnosti te zemlje.
Prema najvećem datumu iz slavne crnogorske istorije uvijek se odnosimo jednako, s poštovanjem i ponosom, poručio je Milo ĐukanovićArhiva

Crna Gora može postojati samo kao država slobodnih i ravnopravnih građana, bez obzira na vjeru i naciju, izjavio je u ponedjeljak crnogorski predsjednik Milo Đukanović, čestitajući 13. juli, Dan državnosti ove zemlje.

Kako je saopćeno iz Službe za informisanje Predsjednika, rekao je da se ove godine, zbog pandemije korona virusa, 13. juli ne obilježava na tradicionalan način, prenosi FoNet, pozivajući se na agenciju MINA.

"Međutim, prema ovom najvećem datumu iz slavne crnogorske istorije uvijek se odnosimo jednako – s poštovanjem i ponosom", kazao je Đukanović u čestitki.

'Izdržali iskušenja u najtežim vremenima'

Kako je naveo, prošle su 142 godine od Berlinskog kongresa, na kojem je Crna Gora dobila zvanično međunarodno priznanje, te 79 godina od Trinaestojulskog ustanka 1941. godinbe, "kada je Crna Gora, u duhu svoje slobodarske i moralne tradicije, prva u Evropi masovno ustala protiv fašizma".

Govoreći o Berlinskom kongresu, Đukanović je kazao da je "to bio prvi korak ka stvaranju građanskog multietničkog društva, na čiji smo karakter i domete veoma ponosni, jer je izdržao sva iskušenja i u najtežim vremenima".

"Odlučni smo do kraja da odbranimo taj društveni model, jer Crna Gora može postojati samo kao država slobodnih i ravnopravnih građana, bez obzira na vjeru i naciju", poručio je Đukanović.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.