Ðukanović će predložiti mandatara do 23. oktobra

Mandatar saopćava u Skupštini svoj program i predlaže sastav vlade (EPA)

Ustavni rok da predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović predloži mandatara je 30 dana od konstituiranja parlamentarne većine.

Iz Ðukanovićevog kabineta saopćeno je u četvrtak da će predsjednik mandatara predložiti do 23. oktobra.

“Predsjednik Crne Gore će, shodno Ustavom utvrđenim nedležnostima, obaviti predviđene procedure i predložiti mandatara za sastav vlade u roku od 30 dana od dana konstituisanja Skupštine”, rekli su u Ðukanovićevom kabinetu za agenciju Mina, prenosi Tanjug.

Zastupnici nove parlamentarne većine, njih 41, podržali su u srijedu svojim potpisima nosioca liste Za budućnost Crne Gore Zdravka Krivokapića za mandatara nove vlade.

Mandatar saopćava u Skupštini svoj program i predlaže sastav vlade.

Čestitka novom predsjedniku Skupštine

O programu mandatara i prijedlogu za sastav vlade Skupština odlučuje istovremeno.

Milo Ðukanović čestitao je u četvrtak Aleksi Bečiću izbor za predsjednika Skupštine Crne Gore i poželio mu uspjeh u obavljenju te dužnosti, „na dobro države i svih njenih građana“.

Podsjetio da sporazum koji je Bečić nedavno potpisao s koalicionim partnerima afirmira evropski i euroatlantski put Crne Gore, garantira poštovanje preuzetih međunarodnih obaveza i izražava spremnost za nastavak reformi i brže usvajanje evropskih standarda, prenosi Tanjug.

“Vjerujem da ćemo i u novim političkim okolnostima, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, svi obezbijediti maksimalnu posvećenost ekonomskom i demokratskom razvoju zemlje i daljoj izgradnji crnogorskog građanskog multietničkog društva”, naveo je Ðukanović u čestitki.

Izvor: Agencije