Oglasi

Dublin ostaje jedan od domaćina Eura

Na stadionu Aviva trebale bi se igrati tri utakmice iz grupe E te jedan susret osmine finala Evropskog prvenstva sljedeće godine.
Euro je trebao biti održan ovog ljeta u 12 gradova u 12 zemalja, ali je prebačen na sljedeću godinuEPA

Irski nogometni savez (FAI) službeno je potvrdio Evropskoj nogometnoj asocijaciji (UEFA) da će sljedeće godine Dublin biti domaćin četiri zakazane utakmice Evropskog prvenstva.

Euro je trebao biti održan ovog ljeta u 12 gradova u 12 zemalja, međutim, zbog epidemije korona virusa sve je prebačeno na 2021.

UEFA je zbog odgode zatražila od svih 12 planiranih domaćina da potvrde namjeru da nastave s organizacijom EP-a.

Dosad su pisma namjere poslali London, Glasgow, Sankt Peterburg, Muenchen, Kopenhagen, Bukurešt, Baku i Dublin.

Konačna odluka 17. juna

"Lokalni organizacijski odbor, FAI, Gradsko vijeće Dublina, menadžer stadiona Aviva i irska vlada potvrdili su pismeno opredijeljenost za utakmice", navodi se u izjavi FAI-a.

Na stadionu Aviva u Dublinu trebale bi se igrati tri utakmice iz grupe E te jedan susret osmine finala.

Još se čekaju odluke Rima, Bilbaa, Amsterdama i Budimpešte.

Konačna odluka o gradovima domaćinima odgođenog EP-a bit će donesena na sastanku Izvršnog odbora UEFA-e, koji će biti održan 17. juna.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.