Oglasi

Društvene mreže: Šest desetljeća od tragedije Manchester Uniteda

Korisnici Facebooka i Twittera podsjetili su na tragediju engleskog nogometnog kluba u Minhenu 6. februara 1958. godine.
U avionskoj nesreći su poginule 23 osobe, među kojima i osam nogometaša Manchester UnitedaTwitter

A broken plane (Slomljeni avion)

A broken dream (Slomljeni san)

A broken heart (Slomljeno srce)

A broken team (Slomljeni tim)

No words said (Bez izgovorenih riječi)

A silent vow (Tiha zakletva)

We loved you then (Voljeli smo te tada)

We love you now (Volimo te sada)

Ovo je najčešća poruka koja se u utorak vidi na društvenim mrežama pod oznakom #FlowersOfManchester, a povodom šest desetljeća od tragedije koja je zadesila engleski nogometni tim Manchester United.

Igrači "Crvenih đavola" vraćali su se iz Beograda 6. februara 1958. godine, sa utakmice s Crvenom zvezdom, kada su u Minhenu doživjeli avionsku nesreću.

Tada su poginule 23 osobe, među kojima i osam nogometaša Uniteda: Geoff Bent, Roger Byrne, Eddie Colman, Duncan Edwards, Mark Jones, David Pegg, Tommy Taylor i Billy Whelan.

"Uvijek u sjećanju, nikad zaboravljeni. Cvjetovi Manchestera", piše jedan korisnik Twittera.

 

 

 

"Naše misli i molitve su danas uz sve navijače i članove zajednice Manchester Uniteda", objavila je varšavska Legia.

Tragedije su se prisjetili i Unitedovi rivali iz te 1958. godine, beogradska Crvena zvezda, uz poruku: "Pamtimo i pamtit ćemo uvijek."

Izvor: Al Jazeera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.