Oglasi

Društvena mreža Google+ prestaje s radom 2. aprila

Konačna odluka o gašenju mreže donesena nakon što je otkriven bug koji je ugrozio 52,5 miliona korisnika.
Nova opcija mogla bi biti dostupna već narednih sedmica na Android i iOS platformamaEPA - Ilustracija

Google je odlučio da ugasi svoju društvenu mrežu prošle godine, nakon brojnih sigurnosnih propusta, a krajnji datum je pomeren za početak aprila ove godine, nakon što je otkriven bag koji je ugrozio 52,5 miliona korisnika.

Formalno objašnjenje koje je navedeno na web stranici kompanije je da je odluka o ukidanju mreže donetai zbog toga što se slabo koristila, kao i zbog izazova koji se tiču održavanja uspešnog proizvoda koji ispunjava očekivanja potrošača.

Tehnološki gigant je objavio da Google+ posle 2. aprila više neće postojati i detaljno je opisao korake koje će preduzeti do tog dana.

Počevši od 4. februara, korisnici više neće biti u mogućnost da kreiraju nove profile, stranice, zajednice i dogadaje.

Mogućnost preuzimanja podataka

Kompanija će istog dana staviti i tacku na mogućnost korišćenja Google+ za komentarisanje na Blogger-u, iako će druge platforme imati vremena to da ucine do 7. marta.

U narednih nekoliko nedelja, tasteri za prijavljivanje putem Google+ će prestati da rade i biće zamenjeni tasterima za prijavljivanje putem Google, u nekim slucajevima.

Kod onih zajednica koje su sakupile mnogo zanimljivih i važnih podataka, kompanija će moderatorima dati priliku da ih preuzmu početkom marta.

Međutim, Google+ za korisnike G Suite-a će i dalje nastaviti sa radom.

Uskoro bi trebalo da dobije i novi izgled i nove funkcije, navodi se na sajtu kompanije.

Izvor: Al Jazeera i agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.