Oglasi

'Drugo lice svijeta' moto 34. Sarajevske zime

Program 34. izdanja festivala koncipiran je tako da prezentira baštinu savremene umjetnosti i i budućnost modernog svijeta.
Festival će naredne godine biti održan od 7. februara do 21. martaSarajevska zima

Direkcija Sarajevske zime najavljuje za iduću godinu taj međunarodni festival kao jedinstvenu kulturnu, sportsku i turističku manifestaciju pod motom "Drugo lice svijeta".

Direkcija je primila više od stotinu aplikacija sa svih kontinenata za učešće na 34. Sarajevskoj zimi naredne godine.

Program, tradicionalno i spektakularno otvaranje na trgu Narodnog pozorišta i karneval Maske svijeta 34. Sarajevske zime bit će predstavljeni 21. decembra ove godine multimedijalnim projektom Winter saga SWF 2018. na olimpijskim planinama Bjelašnici, Igmanu i Jahorini, u centrima Skenderija i Zetra i u srcu Baščaršije kod Sebilja, kao i na mjestu izgradnje koncertne dvorane na Marijin Dvoru, u Zemaljskom muzeju BiH i prostoru Austrijske kuće, prvom sjedištu Sarajevske zime.

Povodom priprema, direktor Festivala Ibrahim Spahić ističe da su u kreativnom timu za izbor i realizaciju programa eksperti za sve oblasti umjetnosti.

Sarajevska zima je Art festival i član Evropske Asocijacije Festivala (EFA) te je posvećen umjetnicima, publici i medijima.

Baština savremene umjetnosti

Program 34. izdanja koncipiran je tako da prezentira baštinu savremene umjetnosti i i budućnost modernog svijeta.

Festival će naredne godine biti održan od 7. februara do 21. marta.

Autorica vizuelnog identiteta 34. Internacionalnog festivala Sarajevo Sarajevska zima je dizajnerica Mila Melank, a autor crteža akademski slikar Mensur Porović.

Autor muzike za Festival je Eric Breton, a spota SWF 2018 Kai David Melank.

Izvor: Agencije