Oglasi

Drugi mjesec zaredom pale nove narudžbe fabrikama u SAD-u

Industrijska pogođena trgovinskim tenzijama između SAD-a i Kine te smanjenjem proizvodnje aviona Boeing 737 MAX.
Boeing, Tvornica, Avioni, ZrakoploviPodaci za april su oštro revidirani naniže i pokazuju pad za 1,2 postoReuters - Ilustracija

Broj novih narudžbi robe proizvedene u SAD-u pao je u svibnju drugi mjesec zaredom, što ukazuje na nastavak slabosti proizvodnog sektora.

Tvornice su primile u promatranom mjesecu 0,7 posto manje novih narudžbi nego u travnju, uslijed slabe potražnje za transportnom opremom, priopćilo je američko Ministarstvo trgovine, prenosi Tanjug agenciju Reuters.

Podaci za travanj su oštro revidirani naniže i pokazuju pad tvorničkih narudžbi u tom mjesecu za 1,2 posto, umjesto prvobitno objavljenog pada od 0,8 posto.

Manja proizvodnja Boeinga

Ekonomisti koje je anketirao Reuters prognozirali su da će tvorničke narudžbe u svibnju opasti za 0,5 posto.

Nove tvorničke narudžbe su u svibnju, u odnosu na isti mjesec 2018. godine, ipak porasle za 0,9 posto.

Industrijski sektor, koji čini približno 12 posto ekonomije SAD-a, pogođen je trgovinskim tenzijama između SAD-a i Kine te smanjenjem proizvodnje Boeingovih zrakoplova tipa 737 MAX, navodi britanska agencija.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.