Donji Milanovac bez struje zbog nevremena

Led na dalekovodima dovodi do kvarova, navode dispečeri (Al Jazeera)

Donji Milanovac je ponovo u ranim poslijepodnevnim satima u subotu ostao bez struje zbog kvara na dalekovodu i trenutno su pored tog mjesta u Srbiji najugroženija knjaževačka sela, kao i borsko selo Zlot koje je najduže bez struje, izjavio je direktor privrednog društva Jugoistok Darko Bulatović.

“Ponovo je došlo do ispada na dalekovodu koji ide iz Majdanpeka prema Donjem Milanovcu”, rekao je Bulatović Tanjugu, navodeći da je poslije ponoći došlo do ispada i da je struja puštena Donjem Milanovcu jutro, ali da je napon opet u prekidu.

On je kazao da su ekipe na terenu i da se radi na otklanjanju tog kvara.

Popravak dalekovoda

“Istočna Srbija i zaječarski ogranak je najviše pogođen nevremenom i najveći broj ispada se nalazi na teritoriji Majdanpeka, Zaječara, Bora, Knjaževca i Svrljiga. Situacija je sada pod punom kontrolom, osim na delu od Bora prema Dubravi, kao i selo Zlot koje je trenutno predmet svih dogovora kako da nađemo rešenje”, kazao je Bulatović.

Također, nekoliko sela je ostalo bez struje u okolini Svrljiga. Bulatović je rekao da su na teritoriji Zaječara su trenutno dva sela bez struje.

“Radimo na dalekovodu koji ide iz Zaječara prema Boljevcu, to je 110-kilovoltni dalekovod sa naponom od 35 kilovolti koji je propušten i on bi trebalo da bude drugi pravac, pored ovog jednog koji sada napaja Boljevac i Mirovo. Taj dalekovod bi trebalo da bude rešen u toku ponedeljka”, kaza je Bulatović.

On je dodao da bi na taj način bila obijezbeđena struja i za borsko selo Zlot koje je već tri dana nema struju.

“Vremenske neprilike, kombinacija minusa i vetra na velikim nadmorskim visinama i najproblematičnije su ogromne količine leda, na jednom dužnom metru se sakupi na provodnicima oko dva kilograma leda, tako da na jednoj žici bude i po 400 kila leda. Nadam se da ćemo izgureti nevreme”, dodao je Bulatović.

Izvor: Agencije