Oglasi

Dom lordova: Laburisti optužili Corbyna za toksični antisemitizam

Članovi Doma lordova iz redova laburista optužuju Corbyna za 'omogućavanje širenja antisemitizma u stranci'.
Corbyn negira da je njegova stranka antisemitskaEPA

Više od 60 članova gornjeg doma britanskog parlamenta iz opozicione Laburističke partije optužilo je svog lidera Jeremyja Corbyna da dozvoljava bujanje "toksične kulture" antisemitizma u toj stranci.

U tekstu preko cijele strane u današnjem izdanju lista Guardian, članovi Doma lordova iz redova laburista optužuju Corbyna za "omogućavanje širenja antisemitizma u stranci i predsjedavanje tokom najsramotnijeg perioda" u historiji Laburističke partije.

U tekstu se navodi i da Corbyn "nije položio test liderstva", prenosi Beta.

Podijeljeni laburisti

Među potpisnicima teksta je nekoliko ministara i državnih sekretara u nekadašnjim vladama laburista – Peter Hain, John Reid i Peter  Peter Mandelson, kao i novinarka Joan Bakewell i naučnik Robert Winston.

Laburisti su oštro podijeljeni zbog navoda da partija ima neprijateljski stav prema Jevrejima otkako je 2015. njen lider postao izraziti ljevičar Corbyn, dugogodišnji podržavatelj Palestinaca.

Corbyn negira da je njegova stranka antisemitska.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.