Oglasi

Dokumentarni film 'Svetlana' na Al Jazeeri Balkans

Spas od sjećanja na teško djetinjstvo, glavni junak pronalazi u konstantnom radu i čekanju Svetlane.

Dokumentarni film 'Svetlana' govori nam o životnim izazovima, kao i neizvjesnostima koje život nosi. Glavni junak filma, Milan, čovjek je koji je na putu od komunizma do kapitalizma skrenuo s tračnica i stjecajem nesretnih okolnosti našao u međuprostoru, u kojem se snalazi na sebi svojstven način.

Milanova životna priča veoma je teška, turbulentna, nabijena emocijama i životnim iskustvima koja su nekada bila okrutna prema njemu.

Spas od sjećanja na teško djetinjstvo, a poslije i na cijeli život, on pronalazi u konstantnom radu i čekanju Svetlane, osobe koja mu je jedini i pravi - kako on kaže - istinski drug, a, s autorove tačke gledišta, i ugao gledanja iz koje je ispričana ova priča.

O režiseru

Pero Pavlović
Pero Pavlović rođen je u Banjoj Luci 1980. godine.

Diplomirao je 2009. godine na dramskom odsjeku Akademije umjetnosti u Banjoj luci, a master studije završio je 2016. na Katedri za kameru Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Snimao je i režirao nekoliko kratkih dokumentarnih i igranih filmova, od kojih su neki nagrađivani na regionalnim i međunarodnim filmskim festivalima.

Član je i jedan od osnivača Asocijacije snimatelja u Bosni i Hercegovini – ASBH.

Od 2002. do 2012 godine radio je na BHRT-u, u studiju Banja Luka, kao vodeći snimatelj, a trenutno je zaposlen kao ENG snimatelj u dopisništvu u Banjoj Luci na televiziji Al Jazeera Balkans.

Film se emituje u utorak, 26.09. u 17:05 na Al Jazeeri Balkans.

Izvor: Al Jazeera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.