Oglasi

Dokument Rusije i Velike Britanije o biološkom oružju

Zajednički dokument o hitnom odgovoru na upotrebu biološkog oružja bit će predstavljen u četvrtak u Ženevi.
Hemijsko oružjePredlaže se da se razmotri više ideja o daljnjoj promociji koncepta mobilnih biomedicinskih timovaAP - Ilustracija

Rusija i Velika Britanija pripremile su zajednički dokument o hitnom odgovoru na upotrebu biološkog oružja i predstavit će ga u četvrtak u Ženevi, izjavio je direktor odsjeka ruskog Ministarstva vanjskih poslova za neširenje i kontrolu oružja Vladimir Jermakov.

On je to naveo u govoru na sastanku zemalja članica Konvencije o biološkom oružju (BWC) u Ženevi, prenosi Tanjug.

Efikasni mehanizmi primjene

"Rusija i Velika Britanija predlažu da se razmotri više ideja o daljnjoj promociji koncepta mobilnih biomedicinskih timova. Naš dokument bit će predstavljen i o njemu će se razgovarati u četvrtak", rekao je Jermakov.

Prema njegovim riječima, izgledi i potražnja za mobilnim biomedicinskim timovima garantirani su sa stanovišta jačanja BWC-a, a to je, zaključio je, od posebne važnosti u kontekstu uspostavljanja efikasnih mehanizama primjene Konvencije o biološkom oružju.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.