Đokoviću rekordni 36. turnir iz Masters serije

Prvom teniseru svijeta bila su potrebna gotovo dva sata za pobjedu nad 15. igračem na ATP listi i peti naslov u Rimu (EPA)

Srbijanski teniser Novak Đoković pobjednik je ATP turnira iz Masters serije u Rimu, nakon što je u ponedjeljak u finalu sa 7:5, 6:3 pobijedio Argentinca Diega Schwartzmana.

Prvom teniseru svijeta bila su potrebna gotovo dva sata za pobjedu nad 15. igračem na ATP listi i peti naslov u Rimu, prenosi Hina.

Đoković je tako stigao do rekordnog 36. trijumfa na nekom turniru iz serije Masters 1000.

Tim je pretekao Španca Rafaela Nadala, koji ih je osvojio 35, i to manje od mjesec nakon što je slavio na turniru u Cincinnatiju.

Đokoviću je ovo bilo deseto finale u Rimu, dok je Schwartzman prvi put igrao u finalu nekog Masters turnira.

Masters u Rimu igrao se za nagradni fond od 3.465.045 eura, a Đoković je inkasirao 205.200 eura, prenosi Tanjug.

Na redu je Roland Garros

Đoković je nakon finala je izjavio da je veoma zadovoljan osvajanjem titule u Rimu i poručio da se sada okreće Rolan Garrosu u Parizu.

“Sjajna, izazovna nedelja je iza mene. Mislim da nisam igrao najbolje tokom cele nedelje, ali sam pronašao najbolji tenis kada mi je bilo najpotrebnije, u odlučujućim trenucima svakog meča. Zbog toga sam zadovoljan i na to sam ponosan. Pronašao sam ‘petu brzinu’ kada je bilo najvažnije”, kazao je on.

Svjetski broj jedan sada se okreće Grand Slam turniru u Roland Garsosu.

“Nisam mogao da zamislim bolji turnir u Rimu. Ovo je još jedna velika titula, veoma sam zadovoljan, a sada se okrećem Parizu”, istakao je Đoković.

Izvor: Agencije