Đokoviću četvrta titula u Rimu

Ðoković je četvrti put trijumfirao u prijestolnici Italije (AP)

Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković odbranio je titulu na Masters turniru u Rimu, savladavši u finalu Švicarca Rogera Federera uvjerljivo sa 2:0 u setovima – 6:4, 6:3.

Ðoković je četvrti put trijumfirao u prijestolnici Italije, nakon 2008, 2011. i prošle godine i osvojio ukupno 53. titulu u karijeri, od čega osam na Grand Slam turnirima i čak 24 iz Masters serije, prenosi Tanjug.

Tteniser iz Srbije slavio je potpuno zasluženo protiv drugog reketa svijeta i zabilježio 19. pobjedu u njihovom 39. međusobnom okršaju.

Federer je bio bez šansi da zaustavi Ðokovića u pohodu na novi trofej. Držao se kako-tako u prvom setu, kojeg je Đoković dobio breakom u posljednjem gemu, a u nastavku borbe broj jedan je potpuno dominirao.

Odlični Đoković

Đoković je pokazao zbog čega je trenutno neprikosnoven na svjetskom tronu. Strpljiv, pun samopouzdanja, agresivan u pravom trenutku i raznovrstan u igri, znao je na koji način da sruši otpor legendarnog Švicarca.

Uspjeh je najavio u drugom gemu drugog seta, kada je oduzeo servis protivniku za 2:0, da bi u nastavku rutinski održavao prednost za konačan trijumf poslije sat i 15 minuta borbe iskoristivši drugu meč loptu.

“Bila je ovo sjajna nedelja za mene i veoma emotivna. Odigrao sam najbolji meč u najvažnijem trenutku i to protiv Federera. Ovo je jedan od mojih omiljenih turnira, hvala navijačima koji su me podržavali tokom cele ove nedelje”, izjavio je Đoković na italijanskom jeziku na ceremoniji proglašenja pobjednika.

“Svi ste senzacionalni, ovde se osećam kao kod kuće”, poručio je Ðoković navijačima, uz gromoglasan aplauz sa tribina.

Rimski Masters, koji je igran za ukupan nagradni fond od 3,83 miliona eura, bio je posljednja Ðokovićeva priprema pred učešće na drugom Grand Slamu sezone, Roland Garrosu (24. maj – 7. jun).

Izvor: Agencije