Đoković, Ivanović u polufinalu Indian Wellsa

Ana Ivanović i Marija Šarapova sastaju se u petak navečer (Reuters)

Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković bez većeg napora je izborio plasman u polufinale mastersa u Indian Wellsu, a nakon duela sa Špancem Nicolasom Almagrom u četvrtak navečer izjavio je da je prvenstveno zadovoljan kako je servirao u tom meču.

“Ono što me čini veoma srećnim i zadovoljnim je moj servis u ovom duelu. Bio je to, inače, težak meč, protiv Almagra nikada nije bilo lako, on je tu, među top 15 u svetu”, rekao je srbijanski teniser, koji je servirao pet asova i osvojio 75 posto poena na drugi servis.

“Nicolas je specijalista za šljaku, ali može veoma dobro da igra i na tvrdoj podlozi. Ipak, u večerašnjem meču kada sam imao šanse, ja sam ih koristio”, istakao je Ðoković, koji je Španca savladao treći put u isto toliko međusobnih duela (6:3, 6:4).

Višemilionska nagrada

Đoković se u polufinalu turnira u Californiji, koji se igra za nagradni fond od 5,5 miliona dolara, sastaje sa Amerikancem Johnom Isnerom, koji je plasman u polufinale izborio u petak ujutro pobjedom protiv Gilesa Simona iz Francuske: 6-3, 1-6, 7-5.

Preostala dva četvrtfinala u muškoj konkurenciji igraju se u petak navečer, a sastaju se Rafael Nadal i David Nalbandian, te Roger Federer i Juan Martin del Potro.

Srbijanska teniserka Ana Ivanović također je ušla u polufinale, gdje će se u petak navečer sastati s ruskinjom Marijom Šarapovom.

Plasman među četiri najbolje igračice na turniru Ivanović je obezbijedila pobjedom protiv Francuskinje Marion Bartoli: 6-3, 6-4, dok je Šarapova savladala zemljakinju Mariju Kirilenko sa 3-6, 7-5, 6-2.

U drugom polufinalu sastaju se Bjeloruskinja Viktorija Azarenka i Angelique Kerber iz Njemačke.

Izvor: Agencije