Dodikova poruka Nurkiću: Izdrži, majstore, svi smo uz tebe

Nurkić se teško povrijedio na utakmici svog Portlanda i Brooklyna (AP)

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik uputio je poruku podrške bh. košarkašu Jusufu Nurkiću, napisavši mu: “Izdrži, majstore, svi smo uz tebe”.

Nurkić je u noći na utorak, na utakmici svog Portlanda i Brooklyna, pretrpio složeni prijelom obje kosti lijeve potkoljenice. Operiran je iste noći, objavilo je vodstvo Trail Blazersa.

“Neprijatno me je iznenadila vijest o teškoj povredi koju si doživio na kraju utakmice sa Brooklynom, u kojoj si, kao i do sada, pružio sjajnu partiju. Kao čovjek i lјubitelј košarke, ali i tvoj fan, želim ti uputiti iskrene riječi podrške i ohrabrenja za što skoriji oporavak i povratak na teren”, napisao je Dodik.

“Cijenim tvoju igru i radovao sam se tvojim brilјantnim nastupima za Portland u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi u kojoj nastupaju najbolјi, među kojima si i ti, ravnopravno se noseći s divovima svjetske košarke.”

Mnogobrojne reakcije podrške

Osim toga, Dodik je napisao da Nurkića “očekuje ponovo na košarkaškom terenu”, uz dodatak: “Očekujemo tvoje brilјantne igre, jer ti još nisi rekao sve što možeš i umiješ”.

“Izdrži, majstore, svi smo uz tebe”, poručio je Dodik.

Prema informacijama iz Nurkićevog kluba, bh. košarkaš oporavlja se, ali ne postoje nikakav plan ni prognoze kad bi se mogao vratiti košarkaškim aktivnostima.

Nurkićevom povredom Portland će znatno oslabljen ući u doigravanje, a minute startnog centra Trail Blazersa trebali bi podijeliti Enes Kanter i Zach Collins.

Mnogobrojne reakcije kolega iz NBA lige, kao i zvijezda iz ostalih sportova svjedoče o tome koliko je Nurkić omiljen, ne samo u svlačionici Portlanda.

Izvor: Agencije