Oglasi

Dodik zatražio ostavku Vlade RS-a

Kako će aktuelna Vlada RS-a postupiti nakon zahtjeva predsjednika Republike Srpske trebalo bi biti poznato već u srijedu.

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Repubika Srpska (RS) Milorad Dodik zatražio je u ponedjeljak navečer od aktuelnog premijera RS-a Aleksandra Džombića da cijela Vlada RS-a podnese ostavku, a to bi se moglo desiti već u srijedu, javlja Fena.

Dodik i Džombić su se u ponedjeljak navečer nakratko sastali u jednom ugostitetljskom objektu kod Laktaša, a razgovor je trajao svega 15 minuta.

Banjalučka Alternativna televizija (ATV) javila je u ponedjeljak navečer da u novom sastavu vlade neće biti mjesta za sadašnjeg premijera Džombića.

Kako će aktuelna Vlada RS-a postupiti nakon Dodikovog zahtjeva trebalo bi biti poznato već u srijedu.

Dodik je ranije tokom dana u ponedjeljak najavio da će se ići na ostavku aktuelne Vlade RS-a te će se odmah predložiti mandatar za sastav nove vlade.

Ta nova vlada RS-a bit će birana na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a.

Izmjene u Vladi RS-a bit će, kaže, izvršene u skladu s procedurama i za to postoji saglasnost svih.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.