Oglasi

Dodik: Majke Srebrenice političko udruženje

Dodik je rekao da se obilježavanje genocida u Srebrenici politizuje te da su "Majke Srebrenice" političko udruženje.
Niko od zvaničnika RS-a ove godine neće prisustvovati komemoraciji u Potočarima, poručio je DodikReuters - Arhiva

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je danas da se predstojeće obilježavanje genocida u Srebrenici 11. jula politizuje i da su "Majke Srebrenice" političko udruženje.

"Majke Srebrenice je udruženje koje treba da oplakuje žrtve i ja to razumijem. Ali te majke su krenula u politiku. Oni su politicko udruženje koje promoviše politicko rješenje. Tako se moglo desiti da jedna dobra namjera premijera Vučića da prošle godine ode u Potočare bude protumačena kao da im je neko 'ukrao' prošlogodišnju komemoraciju", ocijenio je predsjednik RS-a u intervjuu za Politiku.

RS ne želi učestvovati

On je dodao da razumije dimenziju bola i stradanja, ali da u dimenziji politizacije ne želi da učestvuje.

Dodik je također istakao da zbog toga što je u obilježavanju godišnjice Srebrenice, povrijeđena Srbija i državno rukovodstvo Srbije, niko od zvaničnika RS-a ove godine neće prisustvovati komemoraciji u Potočarima.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.