Dodatna obuka za Boeing 737 MAX možda je bila nedovoljna

Boeing 737 MAX, Avion
U izvještaju za prvi kvartal ove godine zabilježen je pad dobiti od 2,1 milijardi dolara (EPA)

Tewolde Gebremariam, izvršni direktor Ethiopian Airlinesa, kazao je nakon nesreće etiopijskog zrakoplova u kojoj je poginulo 157 ljudi, da su upozorenja i zahtjevi za dodatnu obuku koji su postavljeni za sada prizemljene Boeing 737 MAX zrakoplove možda bili nedovoljni.

Gebremariam je rekao da su nakon pada zrakoplova Lion Aira u Indoneziji u listopadu prošle godine Federalna uprava zrakoplovstva Sjedinjenih Američkih Država i Boeing “izašli sa sadržajem koji smo uključili u naše radne priručnike i o tome informirali sve naše pilote”, prenosi Anadolija.

“Možda to nije bilo dovoljno”, smatra Gebremariam.

Gebremariam: Stopostotno riješiti probleme

On je naglasio da planirano Boeingovo ažuriranje softvera za modele MAX mora stopostotno riješiti probleme prije nego što “letjelice vratimo u zrak”.

Uzroci nesreća zrakoplova Ethiopian Airlinesa i Lion Aira nisu utvrđeni, ali regulatori zrakoplovstva kažu da su obje letjelice imale slične putanje.

Zrakoplovne kompanije diljem svijeta prizemljile su zrakoplove B737 MAX nakon druge nesreće tog tipa zrakoplova u kratko vrijeme.

Prvi elementi istrage o nesreći Lion Aira upućivali su na neispravnosti u sustavu stabilizacije u letu MCAS (Maneuvering Characteristics Augmentation System).

Prijave problema sa sustavom stabilizacije

MCAS je potpuno novi sustav izrađen specijalno za 737 MAX zbog njegovih težih motora od onih u prethodnoj generaciji 737.

Nekoliko je američkih pilota izvijestilo u listopadu i studenome, na temelju anonimnih podataka NASA-e, da su bili suočeni s nefunkcioniranjem sustava MCAS.

Oni su uspjeli izbjeći nesreće jer su bili obučeni za takve moguće incidente.

Izvor: Agencije