Oglasi

ʽDnevnik Diane Budisavljevićʼ uvršten u hrvatski školski program

Film je podržan kako bi se skrenula pažnja mladih i učinilo ih osjetljivim na različite oblike netolerancije i diskriminacije.
Film će se prikazivati učenicima od 13 do 18 godina kako bi ih se potaknulo na promišljanje i pozitivno djelovanjednevnikdianebudisavljevic.com

Film Dnevnik Diane Budisavljević Dane Budisavljević dobio je suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja Hrvatske za uključivanje u nastavni kurikulum za učenike osnovnih i srednjih škola.

Ministarstvo je odobrilo i predloženu stručno izrađenu metodičku pripremu nastavne jedinice "Dnevnik Diane Budisavljević i period Drugog svjetskog rata u Hrvatskoj", ocijenivši je promišljenom i s jasno određenim odgojno-obrazovnim ishodima, javlja agencija Hina.

Poticanje mladih na razmišljanje i pozitivno djelovanje

Kako se ističe u obrazloženju, film je podržan jer se nastoji skrenuti pozornost mladih i senzibilizirati ih na različite oblike netolerancije i diskriminacije, a prikazivao bi se učenicima od 13 do 18 godina u okviru projektnog dana ili kao školski projekt koji će ih potaknuti na promišljanje i pozitivno djelovanje.

Edukativni materijali vezani uz film Dnevnik Diane Budisavljević dijelom su projekta "Dnevnik Diane Budisavljević - od filma do virtualnog muzeja" čiji je razvoj podržalo Ministarstvo kulture.

Na stranici www.dnevnikdianebudisavljevic.com dostupni su, među ostalim, materijali namijenjeni nastavnicima i učenicima.

Osim informacija o filmu, na toj stranici dostupni su edukativni sadržaji, a u planu je izrada dodatnih materijala na temelju mnoštva materijala nastalih tijekom višegodišnjeg istraživanja za film.

Film je apsolutni je pobjednik prošlogodišnjeg Pulskog filmskog festivala, dosad je osvojio više od 15 nagrada, a redateljica je za njega osvojila i Nagradu “Vladimir Nazor”.

Ta filmska priča o ženi koja je tijekom Drugog svjetskog rata spasila na tisuće srpske djece iz logora dosad je pogledalo više od 70 tisuća ljudi te na inicijativu nastavnika, više od 5.000 učenika. Dostupan je na online platformama Kino Europa Online i Cinneseum.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.