‘Dječak jaje’ prikupljenu pomoć šalje porodicama stradalih u napadu na džamije

Fraser Anning, Will Connolly
Senator je pokušao u izjavi krivnju za napad pripisati muslimanima i imigracijskim programima kada ga je jajetom pogodio 17-godišnji Connolly (Screenshot)

Will Connolly, tinejdžer koji je jajetom u glavu pogodio australskog senatora Frasera Anninga zbog izjave u kojoj je okrivio muslimane za napad na Novom Zelandu, priopćio je da će većinu humanitarne pomoći koja mu je prikupljena podijeliti žrtvama napada u Christchurchu.

Najmanje 50 vjernika ubijeno je u napadu koji se u petak dogodio za vrijeme klanjanja džuma-namaza u dvije džamije u novozelandskom gradu Christchurchu.

Australski senator Anning u obraćanju medijima pokušao je krivnju za napad pripisati muslimanima i imigracijskim programima koji im dozvoljavaju ulazak u zemlju.

Nasrnuli na dječaka

U tom trenutku s leđa mu je prišao i jajetom u glavu pogodio 17-godišnji Connolly, prenosi Anadolija. 

Senatorove pristaše su oborile dječaka na tlo i udarale ga, a nasrnuo je i sam senator. 

List New Zealand Herald pokrenuo je internet kampanju “GoFundMe” kako bi prikupili novac za pravnu obranu dječaka koji je napadom jajetom prosvjedovao zbog senatorove izjave.

Inicijatori kampanje su priopćili da Connolly, sada poznat i kao “Dječak jaje”, inzistira da se većina prikupljenog novca pošalje obiteljima stradalih u Christchurchu.

Do sada su u kampanji prikupljene 42.000 američkih dolara, a kampanja i dalje traje.

Odobravanje u javnosti

Connolly je nakon napada na senatora saslušan u policiji i pušten na slobodu.

“Bio je to trenutak u kojem sam bio ponosan što sam čovjek. Želim da znate da muslimani nisu teroristi i da terorizam nema vjeru. Svi koji misle da su muslimani teroristi su prazne glave poput Anninga. Hvala svima na podršci, čujem da ste mi dali i nadimak ‘Dječak jaje'”, napisao je Connolly na Twitteru.

Connollyjeva reakcija naišla je i na odobravanje u široj javnosti, a među komentarima na njegovu poruku piše “Hvala, kralju”, “Superheroj”,  i “Hvala ti, predstavljaš cijelu Australiju”.

Izvor: Agencije