Djeca – žrtve u nesreći na Floridi

U vrtiću je u trenutku nesreće bilo 50 djece (AP)

Četverogodišnja djevojčica je poginula, a još 13 djece povrijeđeno, kao i najmanje jedna odrasla osoba, kada je automobil naletio na dječiji vrtić na Floridi, saopćile su lokalne vlasti.

Glasnogovornica pedijatrijskog odjela bolnice “Arnold Palmer” Katie Dagenais saopćila je da je četverogodišnja djevojčica podlegla od zadobijenih povreda, a da je petero povrijeđene djece u veoma teškom stanju, prenosi Anadolija.

Očevici nesreće tvrde da je terensko vozilo cestom išlo velikom brzinom te, udarivši u jedan automobil parkiran pored puta, izgubilo kontrolu i udarilo direktno u zid objekta obdaništa u gradu Winter Park, saopćila je glasnogovornica saobraćajne policije Wanda Diaz. 

Probijen zid

Od jačine udarca vozilo je probilo zid i ušlo u igraonicu u kojoj su bili mališani.

Diaz je dodala da je nekoliko povrijeđenih “u veoma teškom stanju”. U vrtiću je u trenutku nesreće bilo 50 djece, navodi AP.

Povrijeđeni su prevezeni u pet različitih bolnica.

Vozač vozila nije povrijeđen i sa mjesta nesreće udaljio se u nepoznatom pravcu, a trenutno traje policijska potraga za njim.
 
Terensko vozilo pronađeno je u neposrednoj blizini nesreće, a policija je utvrdila da je riječ o vozilu 26-godišnjeg Roberta Corchada, koji je ranije odslužio trogodišnju zatvorsku kaznu zbog trgovine drogom.
 
Gradonačelnica Teresa Jacobs izjavila je da je ta nesreća “apsolutna tragedija”.
 
Izvor: Agencije