Divlji slonovi usmrtili izbjeglice Rohinje

Rohinje, Izbjeglice, Bangladeš
Prostor u kampovima je gotovo posve ispunjen pa novopridošli sijeku stabla i grade skloništa od kiša (EPA)

Divlji slonovi ubili su u subotu četiri izbjeglice Rohinje, među kojima troje djece, dok su gradili kolibu u šumi na jugu Bangladeša, priopćila je policija.

Incident se dogodio u kampu Balukhali u oblasti Cox's Bazarr, gdje su stotine tisuća Rohinja muslimana, pobjegavši od nasilja u susjednom Mijanmaru, napravile improvizirana skloništa.

“Nasmrt ih je izgazilo sedam ili osam divljih slonova. Među žrtvama su jedna žena i troje djece”, rekao je zamjenik načelnika policije Cox's Bazara Afrozul Haq Tutul, prenosi Tanjug agenciju AFP.

Tom prilikom su, naveo je on, dvije osobe ozlijeđene, a sve žrtve su bile Rohinje koji su gradili kolibu u dijelu šume gdje divlji slonovi često traže hranu i zaklon.

Drugi napad u istom području

Ovo je drugi put da izbjeglice Rohinje napadaju divlji slonovi na tom području.

Prethodno su dvoje izbjeglica – jednu stariju osobu i jedno dijete – usmrtili slonovi dok su spavali u improviziranom skloništu.

Blizu 536.000 Rohinja izbjeglica stiglo je u Bangladeš otkako je 25. kolovoza izbio novi val nasilja u najzapadnijoj državi Mijanmara, Rakhine.

Prostor u uspostavljenim izbjegličkim kampovima u Bangladešu je gotovo potpuno ispunjen pa novopridošli sijeku stabla i drugo raslinje kako bi izgradili skloništa od monsunskih kiša, navodi AFP.

Izvor: Agencije