Oglasi

Direktor Snapchata prošle godine zaradio 638 miliona dolara

Zarada Evana Spiegela je treća najveća godišnja isplata nekom direktoru u historiji, rekorder Daniel Och sa1,19 milijardi dolara.
Evan Spiegel (u sredini) najviše je zaradio na dionicama kompanijeEPA

Direktor Snapchata Evan Spiegel prošle je godine zaradio 637,8 miliona dolara kada je njegova kompanija izašla na berzu, što je treća najveća godišnja isplata nekom direktoru u istoriji.

Spiegolova zarada najveća je iza Daniela Ocha, direktora investicionog fonda Och-Ziff Capital Management Group, piše u podacima ISS Analyticsa.

Och je 2007. primio godišnju kompenzaciju od 918,9 miliona dolara, a 2008. godine 1,19 milijardi dolara.

Plata najmanji dio zarade

Spiegelova zarada temelji se na dividendama deonica vrednih 636,6 miliona dolara, plati i drugim kompenzacijama vrednim oko 1,2 miliona dolara, piše u izveštaju koji je objavila njegova kompanija Snap Inc.

Kompanija dodaje kako je 27-godišnji Spiegel 2017. godine zaradio platu od 98.000 dolara.

Deonice Snapa su u februaru prvi put od jula narasle iznad svoje inicijalne ponude deonica vredne 17 dolara.

Vrednost deonica pala je u četvrtak za osam odsto, a analitičari to povezuju sa nezadovoljstvom korisnika oko najnovijeg redizajna aplikacije.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.