Dinamo, Rijeka i C. zvezda u grupama Lige Evrope, Sarajevo eliminirano

Nogometaši Sarajeva nisu se uspjeli plasirati u Ligu Evrope nakon što su večeras u play-offu poraženi od škotskog Celtica sa 0:1 (EPA)

Nakon večerašnjih utakmica doigravanja, poznati su svi klubovi iz regije koji će učestvovati u Ligi Evrope UEFA-e, a to su Dinamo Zagreb i Rijeka iz Hrvatske, te Crvena zvezda iz Srbije. Te sreće nije bio jedini predstavnik Bosne i Hercegovine Sarajevo koji je poražen kao domaćin.

Zagrebački Dinamo, koga je ranije iz kvalifikacija za UEFA-inu Ligu prvaka izbacio mađarski Ferencvaros, na stadionu Maksimir je pobijedio estonsku Floru sa 3:1. Dvostruki strijelac za „Modre“ je bio Ademi u 26. i 87. minuti, Gavranović je u 11. minuti načeo mrežu gostiju iz Estonije za koje je jedini gol (za 2:1) postigao Sinyavskiy u 65. minuti.

Nogometaši Rijeke izborili su nastup u grupnoj fazi Lige Evrope pobjedi od zahvaljujući 1:0 na gostovanju kod danskog Copenhagena. Riječani su do pobjede stigli autogolom Ankersena u 20. minuti.

Žrijeb u petak

Nogometaši beogradske Crvene zvezde plasirali su se u grupnu fazu Lige Evrope pošto su večeras u utakmici play-offa savladali armenski Ararat sa 2:1.

Na neutralnom terenu u Nikoziji strijelci za „crveno-bele“ bili su Katai u 45. i Falcinelli u 60. minuti, dok je pogodak za Ararat postigao Lima u 72. minuti.

Sa druge strane, nogometaši Sarajeva nisu se uspjeli plasirati u Ligu Evrope nakon što su večeras u play-offu poraženi od škotskog Celtica sa 1:0. Jedini pogodak pred praznim tribinama stadiona Bilino polje u Zenici postigao je Edourado u 70. minuti. 

Žrijeb grupa ove sezone Lige Evrope je u petak od 13 sati u Nyonu.

Izvor: Al Jazeera i agencije