Dinamo otpustio stručni štab, Bjelica ostaje trener

Nenad Bjelica za sada ostaje trener Dinama (EPA)

Vodstvo hrvatskog nogometnog prvaka Dinama u četvrtak navečer je uručilo otkaz cijelom stručnom štabu trenera Nenada Bjelice.

Otkaz su dobili Rene Poms, Nino Bule, Silvije Čavlina, Martin Mayer, Karlo Reinholz i Jasmin Osmanović, objavio je Dinamo u šturom saopćenju na službenoj internetskoj stranici, prenosi Hina.

Iako razlozi čistke još uvijek nisu poznati, čini se kako su najbliži saradnici Bjelice dobili otkaz jer nisu pristali na smanjenje plata.

Bjelica ostaje za kormilom Dinama, ali pitanje je kako će reagirati nakon što je ostao bez najbližih saradnika.

Dinamo je, zbog pandemije korona virusa, u utorak odlučio smanjiti plate igračima, stručnom štabu i članovima radne zajednice u periodu od sljedećih šest mjesec.

Svi u klubu su pristali na rezanje prihoda osim prve ekipe i stručnog štaba.

Čeka se reakcija Nenada Bjelice

Tom odlukom igrači i treneri ostali bi bez trećine prihoda.

Trećina primanja isplatila bi im se u redovnim rokovima, dok bi se trećina primanja isplatila u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice Dinama.

Da su igrači odbili manje plate bilo je jasno već dan kasnije, kada je klub objavio saopćenje u kojem se zahvaljuje zaposlenicima kluba, B ekipi i nogometnoj školi, koji su u manje od 24 sata prihvatili mjeru o nužnom smanjenju plata u periodu do 30. septembra 2020. godine.

Klub se zahvalio svima osim prvom sastavu.

Sada se čeka reakcija šefa stručnog štaba Nenad Bjelica – hoće li i on napustiti klub, ili će izabrati novu ekipu saradnika.

Izvor: Agencije