Oglasi

Devetoro djece stradalo u zračnim napadima u Jemenu

U sukobima u Jemenu do sada je poginulo više od 100.000 ljudi, a tri miliona je u izbjeglištvu.
UN navodi da je ranjeno najmanje još sedmoro djece i dvije žene, ali da broj žrtava nije konačan do okončanja istrageEPA - Ilustracija

U zračnim napadima na sjeveru Jemena stradalo je najmanje devetoro djece, saopćili su Ujedinjeni narodi i upozorili da je ovo bio treći zračni udar u kojem je poginuo veći broj mališana.

Koordinatorica za humanitarne akcije UN-a u Jemenu Lise Grande izjavila je da je grupa, uglavnom žena i djece koji su se kretali duž jedne saobraćajnice na sjeveru Jemena koji je pod kontrolom pobunjenika, napadnuta iz zraka i ocijenila da je to "šokantno i potpuno neprihvatljivo", prenosi Tanjug.

Napadi koalicije

Ona je istakla da je ranjeno najmanje još sedmoro djece i dvije žene, ali da broj žrtava nije konačan do okončanja istrage.

Ministarstvo zdravstva pobunjenika pokreta Husi saopćilo je da je ovo bio šesti napad koalicije koju predvodi Saudijska Arabija na provinciju Jawf i da preliminarni rezultati istrage ukazuju da je poginulo više od 20 uglavnom žena i djece.

U sukobima u Jemenu do sada je poginulo više od 100.000 ljudi, a više od tri miliona je u izbjeglištvu.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.