Oglasi

Deutsche Bank otpušta 7.000 radnika

Njemačka banka smanjit će broj zaposlenih na globalnom nivou i izmijeniti načine prodaje dionica i bankarskih usluga.
Najavljeno je zatvaranje poslovnica i aktivnosti ove banke u nekoliko zemalja svijetaReuters

Jedna od najvažnijih njemačkih banaka Deutsche Bank najavila je da će u okviru reforme smanjiti broj zaposlenih na globalnom nivou sa 97.000 na manje od 90.000.

Uprava Deutsche Banka najavila je reformu s ciljem smanjenja troškova i povećanja prihoda, prenosi agencija Anadolija.

U saopćenju se navodi da će u okviru reforme broj zaposlenika biti smanjen za nešto više od 7.000, a u većoj će mjeri biti izmijenjeni načini prodaje dionica i bankarskih usluga. 

Zatvaranje poslovnica

"Procjene su da ove godine Banka neće prekoračiti planirane rashode od 23 milijarde eura. Upravni odbor planira da ti rashodi sljedeće godine budu smanjeni na 22 milijarde eura", navodi se u saopćenju.

Uporedo s tim, čelnici Deutsche Banka prije tri godine objavili su plan poslovanja u kojem je najavljeno da će do 2022. smanjiti broj zaposlenih za 15.000 i okončati poslovanje u deset zemalja.

Najavljeno je zatvaranje poslovnica i aktivnosti u Argentini, Čileu, Meksiku, Peruu, Urugvaju, Danskoj, Finskoj, Norveškoj, na Malti i Novom Zelandu.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.