Oglasi

Desetero tinejdžera među žrtavama u kamionu kod Londona

U toku je identifikacije tijela 39 Vijetnamaca pronađenih 23. oktobra u kamionu hladnjači u jugoistočnoj Engleskoj.
Britanske vlasti sarađuju s vijetnamskom policijom i patologom na identificiranju tijelaEPA

Britanska policija saopćila je da je među 39 Vijetnamaca pronađenih mrtvih u kamionu hladnjači u jugoistočnoj Engleskoj deset tinejdžera, među kojima i dvojica 15-godišnjaka.

Policija je objavila listu žrtava u jednom od najtežih slučajeva krijumčarenja ljudima u Velikoj Britaniji.

"Ovo je nevjerovatno bitan proces i naši timovi naporno rade na donošenju odgovora zabrinutim porodicama koje strahuju da bi njihovi najvoljeniji mogli biti među onima čije je putovanje tragično okončano na našim obalama", izjavio je pomoćnik načelnika policije Tim Smith, prenosi Fena, pozivajući se na Reuters.

"Naš je prioritet da identificiramo žrtve, očuvamo dostojanstvo onih koji su preminuli i podržimo porodice i prijatelje žrtava", rekao je on.

Uzeti DNK od porodica u Vijetnamu

Britanske vlasti sarađuju s vijetnamskom policijom i patologom na identificiranju tijela pronađenih 23. oktobra u kamionu hladnjači u industrijskom parku u engleskom gradu Graysu, u blizini Londona.

Agencija navodi da je policija saopćila da su sve žrtve državljani Vijetnama.

DNK uzorci uzeti su od porodica u Vijetnamu koje sumnjaju da su članovi njihove rodbine koji se vode kao nestali mogli biti u tom kamionu.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.