Deseci mrtvih u napadu u Siriji

U nedavnom napadu zračnih sirijskih snaga na područja pod kontrolom pobunjenika oko Damaska poginulo je više od 70 osoba (Reuters)

U Siriji su poginule 33 osobe u napadu Slobodne sirijske vojske na zgradu u kojoj se kriju pripadnici režimske vojske u naselju Dareyya u blizini prijestolnice Damaska.

Predsjednik Obavještajne službe brigade Suheda-ul Islam, Ebu Jamal, rekao je da su poginule osobe pristaše prorežimske vojske te da se među njima nalaze i borci iračkog i libanonskog podrijetla, koji također podržavaju režimsku vojsku, prenosi Anadolija.

“Pokušaj da se osvoji ovaj opkoljeni grad još jednom je propao“, poručio je Jamal.

Djeca među žrtvama napada

U nedavnom napadu zračnih sirijskih snaga na područja pod kontrolom pobunjenika oko Damaska poginulo je više od 70 osoba, među kojima šestero djece. 

Napad na istočnu regiju Ghouta, u predgrađu Damaska, uslijedio je nakon što je 10 ljudi poginulo, među kojima i jedno dijete, u raketnom napadu pobunjeničke grupe Islamska armija na Damask.

Pobunjenici i sirijska vojska vode okršaje za kontrolu nad istočnim područjima blizu Damaska.

U Siriji su u proljeće 2011. godine započeli prosvjedi protiv režima Bashara al-Assada, prerastavši nekoliko mjeseci kasnije u građanski rat koji ne jenjava.

Izvor: Agencije